21 januari 2015, Prof. Hans Clevers maakt bekent dat hij erin geslaagd is een kweeksysteem te ontwikkelen waarbij stamcellen zieke cellen in organen kunnen vervangen. Vooralsnog geldt dit alleen voor de lever en de alvleesklier met een grote waarschijnlijkheid dat dit in de toekomst ook voor andere organen mogelijk wordt. Voor de mensen met een LVAD misschien wel heel goed nieuws!
11 maart 2015 De LVAD is in het basispakket opgenomen. Bijzonder goed nieuws! De werkelijke uitvoering hiervan laat nog wat op zich wachten. LVAD.nl heeft navraag gedaan bij het Zorginstituut Nederland en het ministerie van VWS in hoeverre dit bericht serieus genomen kan worden. Zie hier het antwoord.
7 oktober 2015 wordt bekend gemaakt dat St. Jude Medical de fabrikant van de Heartmate II, Thoratec, heeft overgenomen. Wat betekent dit voor de ontwikkeling van de LVAD?

2 november 2015 komt er eindelijk het eerste persbericht over de toelating van de LVAD in het basispakket. Leiden is terecht blij met deze vergunning, want het betekent dat nu ook bij hun deze behandeling vergoed wordt.
21 juli 2015 pakt Wim Abbink zijn hobby weer op en loopt de Nijmeegse Vierdaagse!
28 maart 2015 Jan Segers ontvangt van de gemeente Sint Amands uit België de Cultuurprijs 2013-2014. Na een periode van herstel pakt hij de gitaar weer op en treed speelt met zijn band Meugemiszinge op voor het kinderkankerfonds.