Ga naar hoofdinhoud

Dingen die je wél kan doen!

Net zoals in het ‘gewone’ leven kan de één meer dan de ander. Dit is afhankelijk van de algehele conditie na implantatie van de LVAD, maar ook van de mogelijkheden die iemand in de gezonde situatie wel of niet kon. Daarnaast speelt de liefhebberij in bepaalde sporten en bezigheden uiteraard de belangrijkste drijfveer.

Om te laten zien wat je dus wél kan doen hebben we hier ruimte gemaakt voor mensen die laten zien wat ze met steunhart doen en/of gedaan hebben.
Het moge duidelijk zijn dat het belangrijk is om eerlijk te kijken of het verantwoord is om bepaalde activiteiten te ondernemen en dat een goede voorbereiding een pré is. Met gezond verstand en overleg met de behandelaars kan er meer dan je zou verwachten.

29 juli 2016 Topsport met een LVAD zal je niet veel zien, maar blijkbaar is het wel mogelijk! Hier het opmerkelijke verhaal van Andrew Jones, professioneel fitness model en body builder.

23 juli 2016 Wim Abbink laat zien dat hij ook dit jaar de 4-Daagse kan lopen. Deze keer waren de weersomstandigheden bijzonder zwaar! Met hulp van zijn vrouw en veel beleid loopt hij alle vier de dagen uit!

28 maart 2015 Jan Segers ontvangt van de gemeente Sint Amands uit België de Cultuurprijs 2013-2014. Na een periode van herstel pakt hij de gitaar weer op en speelt met zijn band ‘Meugemiszinge?’ voor het Kinderkankerfonds.

21 juli 2015 Wim Abbink pakt zijn hobby weer op en loopt de Nijmeegse Vierdaagse voor de eerste keer na de implantatie van zijn LVAD!

31 augustus 2013. Ook in Nederland wordt samen met de cardiologen gesport, zoals deze tandemtocht van 55 km. vanaf UMC-Utrecht naar de Rai in Amsterdam.

Augustus 2011. Perth Australië. Patiënten lopen samen met hun cardiologen de City to Surf 4K Run-Walk. Hiervan was een video die begon met de waarschuwing dat dit niet voor iedere LVAD patiënt mogelijk is.