Ga naar hoofdinhoud

[h1]Klik voor meer informatie over de onderwerpen op de afbeeldingen.[/h1] [hr_shadow]

[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/Hart-longmachine.gif” link_to_page=”https://www.lvad.nl/de-ontwikkeling-van-de-mechanische-ondersteuning-van-het-hart” target=”” description=”” size=”three_col_small”] Het is boeiend om te zien hoe de ontwikkeling gegaan is naar de LVAD zoals we die nu kennen. Vele pioniers hebben dankzij creatieve vaardigheden en een flink portie doorzettingsvermogen de weg vrijgemaakt om hun opvolgers de mogelijkheid te geven hun producten verder te perfectioneren.
[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/Cyborg-kwal.png” link_to_page=”https://www.lvad.nl/cyborg-kwal-als-hartspier” target=”” description=”” size=”three_col_small”] 23 juli 2012 Cyborg-kwal. De ontwikkeling om hartweefsel te maken staan gelukkig niet stil, maar soms komen ideeën uit een wel heel vreemde hoek. Wie bedenkt dat het namaken van een Kwal misschien het begin is van een kunstmatig hart? Of een oplossing biedt voor batterijen?
[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/HeartAssist-klein-en-licht.png” link_to_page=”https://www.lvad.nl/heartassist-5-de-nieuwe-lvad” target=”” description=”” size=”three_col_small”] Belangrijk nieuws voor de ontwikkeling van de LVAD. De  HeartAssist 5®  is een nieuwe generatie pomp die van de FDA toestemming heeft gekregen om onderzoek te doen naar de werking van deze LVAD in vergelijking met de  HeartMate II®  van Thoratec.
[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/Lahpor-en-van-Herwerden.png” link_to_page=”http://igitur-archive.library.uu.nl/med/2010-0902-200205/UMCU_dubbeloratie%20Van%20Herwerden%20en%20Lahpor.pdf” target=”_blank” description=”” size=”three_col_small”] In zijn inaugurele rede, Steunharten, tijdelijk of blijvend, vertelt prof. Jaap R. Lahpor hoe de ontwikkeling geweest is van de LVAD en wat zijn visie is op de voortgang van het steunhartprogramma met name in het UMC Utrecht. De inaugurele rede, Beeld en Getal, van prof. Lex A. van Herwerden gaat over het gebruik van beeld en getal dat van groot belang is bij hartoperaties.