Ga naar hoofdinhoud
[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/Kunsthart-Jakub-Halik-956×500.jpg” link_to_page=”https://www.lvad.nl/lvad-rvad-kunsthart” target=”” description=”” size=”three_col_small”] 2 oktober 2012. LVAD + RVAD = Kunsthart. Op 2 oktober is bekend gemaakt dat met de implantatie van een dubbele pomp de Tsjechische brandweerman, Jakub Halik, 6 maanden geleefd heeft met een kunsthart. Hoewel het bij het verschijnen van deze publicatie heel goed met hem ging kwam op 17 november het bericht dat hij is overleden aan de gevolgen van leverfalen.
[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/CircuLite-pocket-device-2.png” link_to_page=”https://www.lvad.nl/circulitye-krijgt-ce-goedkeuring-voor-synergy-circulatory-support-system” target=”” description=”” size=”three_col_small”] september 2012 De firma CircuLite heeft een heel klein pompje ontwikkeld, ter grootte van een AA-batterij, dat geïmplanteerd kan worden bij mensen met hartfalen die nog niet in de laatste, kritieke fase zitten.
[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/Cyborg-kwal.png” link_to_page=”https://www.lvad.nl/cyborg-kwal-als-hartspier” target=”” description=”” size=”three_col_small”] 23 juli 2012 Cyborg-kwal. De ontwikkeling om hartweefsel te maken staat gelukkig niet stil, maar soms komen ideeën uit een wel heel vreemde hoek. Wie bedenkt dat het namaken van een Kwal misschien het begin is van een kunstmatig hart? Of een oplossing biedt voor batterijen?
[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/HeartAssist-klein-en-licht.png” link_to_page=”https://www.lvad.nl/heartassist-5-de-nieuwe-lvad” target=”” description=”” size=”three_col_small”]

14 juni 2012. Belangrijk nieuws voor de ontwikkeling van de LVAD. De  HeartAssist 5®  is een nieuwe generatie pomp die van de FDA toestemming heeft gekregen om onderzoek te doen naar de werking van deze LVAD in vergelijking met de  HeartMate II®  van Thoratec. Lees hier een uittreksel van het persbericht van MicroMed

[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/NRCnext-en-hartstichting.png” link_to_page=”https://www.lvad.nl/lvad-maakt-wachtlijst-voor-harttransplantatie-langer” target=”” description=”” size=”four_col_large”] juni 2012. Over het orgaandonatie beleid in Nederland is al jaren veel te doen. In diverse landen geldt een Actieve Donor Registratie waarbij mensen donor zijn tenzij ze aangeven dit niet te willen. In Nederland is dit andersom. Een alternatief plan is om alle Nederlanders 2 tot 3 x schriftelijk te benaderen of ze een keuze willen maken. Bij geen reactie geldt het dat ze donor zijn. NRCNext heeft hier een artikel aan gewijd en de Hartstichting heeft gereageerd met een open brief.
[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/pompje-kinderhart.jpg” link_to_page=”https://www.lvad.nl/nieuws/kleinste-lvad-ooit-geimplanteerd-bij-baby” target=”” description=”” size=”four_col_large”] mei 2012. Een doorbraak in de ontwikkeling van de LVAD voor kinderen. In de media wordt gesproken over een kunsthart, maar het pompje is een LVAD ter grootte van een pink en hield een baby van 16 maanden bijna 2 weken in leven. Deze periode was nodig om een overbrugging te maken naar een harttransplantatie.
[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/HF-congress-2012-Belgrado.jpeg” link_to_page=”https://www.lvad.nl/aanbeveling-european-society-of-cardiology” target=”_blank” description=”bron Mednet” size=”four_col_large”]

mei 2012. Tijdens het Heart Failure Congress is de European Society of Cardiology met nieuwe richtlijnen gekomen voor de diagnose en behandeling van acuut en chronisch hartfalen. Ook voor de toepassing van de LVAD zijn hier positieve aanbevelingen gedaan. Een goede stap richting bedere behandelingsmogelijkheden.

[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/LVAD-bij-5op2.png” link_to_page=”http://www.npo.nl/5op2/04-04-2012/NPS_1198416″ target=”_blank” description=”” size=”three_col_small”]Op woensdag 4 april 2012 wordt in het programma 5 op 2 van de NTR uitgebreid stil gestaan bij de ontwikkelingen van de mechanische hartondersteuning. Hierbij een uitgebreide uitleg wat een LVAD is en hoe je daarmee kan leven. Daarnaast de ontwikkelingen om het hart zelf te (laten) herstellen.

[frame style=”modern” image_path=”https://www.lvad.nl/wp-content/uploads/LUMC-steunhart-als-destination-therapie.png” link_to_page=”http://www.youtube.com/watch?v=kukEA4at_z0″ target=”_blank” description=”” size=”three_col_small”] Dit filmpje, dat door het LUMC Leiden in maart 2012 op YouTube geplaatst is, vertelt over een man die zijn leven te danken heeft aan een experiment van het LUMC. Hij is de eerste patiënten die een LVAD heeft gekregen als Destination Therapie, als behandeling op zich. Na hem zouden er nog vele volgen.