Ga naar hoofdinhoud
Nieuwsarchief 2015

St. Jude Medical neemt Thoratec over

Door 4 november 2015december 16th, 2020Geen reacties

Overname St. Jude

Op 7 oktober 2015 is bekend gemaakt dat de overname van Thoratec door St. Jude Medical een feit is. Op 21 juli 2015 kwam in het nieuws dat deze overname overwogen werd en nu zijn de aandeelhouders van Thoratec akkoord gegaan.

Wat betekent deze overname voor de ontwikkeling van de LVAD

St. Jude Medical is wereldleider op het gebied van technologie van medische hulpmiddelen en veel groter en breder georiënteerd dan Thoratec. Ze zijn in 1976 in St. Paul, Minnesota, USA, begonnen met een implanteerbare bileaflet (2-bladig) mechanische hartklep. Deze klep was zo succesvol dat het al snel de ‘golden standard’ werd bij mechanische hartkleppen.

Vervolgens zijn ze zich gaan specialiseren in de medische technologie voor de behandeling van Hartfalen, Ritmestoringen, Overige Hart en Vaatziektes, Chronische Pijnen en Neurologische aandoeningen. Dat uit zich in de ontwikkeling van apparaten die steeds geavanceerder en kleiner worden. De Stichting ICD dragers Nederland geeft hier een uitgebreide opsomming van de laatste ontwikkelingen van St. Jude Medical op het gebied cardiale innovaties.

Nu dus ook de LVAD in hun pakket. Er van uitgaande dat ervaringen en technieken gedeeld gaan worden is dit positief voor de verdere ontwikkeling van het steunhart.