Ga naar hoofdinhoud

Nieuwsarchief 2009

12 november 2009 FoxNews bericht dat een jongen van 16 jaar een primeur heeft omdat hij de eerste minderjarige is die in Texas een LVAD krijgt. Hij mag ermee naar huis om daar verder zijn conditie te kunnen opbouwen. Dit geeft vertrouwen om deze therapie bij meerdere kinderen toe te gaan passen. Klik op de foto voor het volledige verhaal.

Dinsdag 27 oktober 2009 vertelt Kirsten in het programma Afslag UMC Utrecht over haar steunhart. Enkele dagen na deze opnames is Kirsten getransplanteerd. Ook hier is een uitzending van Afslag UMC Utrecht aan gewijd, welke niet meer beschikbaar is.

September 2009 In zijn inaugurele rede, Steunharten, tijdelijk of blijvend, vertelt prof. Jaap R. Lahpor over de aanloop, de ontwikkeling en zijn visie op de voortgang van de LVAD in het algemeen en specifiek in het UMC Utrecht. De inaugurele rede, Beeld en Getal, van prof. Lex A. van Herwerden gaat over het gebruik van beeld en getal dat van groot belang is bij hartoperaties. Klik op de foto voor de volledige rede.