Ga naar hoofdinhoud

Nieuwsarchief 2016

12 oktober 2016 Een boek geschreven door een LVAD patiënt en zijn vriendin over de implantatie van zijn steunhart, de manier waarop ieder voor zich het ervaren heeft en hun leven daarna.

29 september 2016 Wereld Hart Dag / Dress Red Day! Dit jaar extra aandacht aan het (h)erkennen van hartfalen. Uit onderzoek van Pumping Marvellous en St. Jude Medical blijkt dat er onvoldoende kennis is over deze aandoening.

29 juli 2016 Topsport met een LVAD zal je niet veel zien, maar blijkbaar is het wel mogelijk! Hier het opmerkelijke verhaal van Andrew Jones, professioneel fitness model en body builder.

23 juli 2016 Leven met een steunhart is niet altijd even makkelijk, maar dat betekent niet dat alles onmogelijk is. Wim Abbink laat zien dat hij ook onder moeilijke omstandigheden de Nijmeegse 4-Daagse uit kan lopen!

Juni 2016 Het succes van de mechanische ondersteuning van het hart is voor een aantal multinationals op medisch vlak reden hierin te investeren! HeartWare is overgenomen door Medtronic en St. Jude Medical door Abbott.

23 april 2016 Het UMC Utrecht komt met het nieuws naar buiten dat gebleken is dat een steunhart een goed alternatief is voor een harttransplantatie. De overlevingskansen van beide behandelingen zijn even groot gebleken.