LVAD.nl is een onafhankelijke website met als doel het verzamelen en doorgeven van informatie over de mechanische ondersteuning van het hart.

Dit kan van nut zijn voor mensen die een LVAD hebben of waarbij er mogelijk een geïmplanteerd gaat worden, maar ook voor professionals vanuit de medische en wetenschappelijke vakgebieden. De informatie komt onder andere uit publicaties die in de media verschenen zijn, de ervaring en beleving van LVAD gebruikers en van professionals in de ziekenhuizen en overige disciplines.

Het implanteren van een LVAD is een vooralsnog een behandelmethode voor patiënten met een ernstige vorm van hartfalen die toegepast wordt bij wachtenden voor een harttransplantatie en dreigen te overlijden vóórdat er een geschikt donorhart beschikbaar is.

De ontwikkelingen gaan snel en de mogelijkheden om deze ondersteuning toe te passen lijken steeds breder te worden, daarbij is gebleken dat het goed mogelijk is gedurende een langere periode op een acceptabele manier door te leven.

De doelstelling van LVAD.nl is om zoveel mogelijk bekendheid te geven aan het bestaan en de ontwikkeling van het steunhart. Uitgangspunt daarbij is dat binnen afzienbare tijd ook mensen in een vergevorderd stadium van hartfalen die niet in aanmerking komen voor een harttransplantatie, langer kunnen leven dankzij deze behandeling. Hierbij moet wel gezegd worden dat deze behandeling niet voor alle patiënten mogelijk is. Meer informatie hierover vind u hier.

In het nieuwsarchief staan publicaties die verschenen zijn in kranten, tijdschriften, televisie- en radio uitzendingen en op internet, per jaar gerangschikt. Op de homepage staat het laatste nieuws als eerste vermeld.