Ga naar hoofdinhoud

Voor de vernieuwde versie van deze pagina, verwijzen wij u naar: De Safe Comfort Belt

Belt voor Heartmate II.

De doelstelling intentie bij de ontwikkeling van deze riem, was om de apparatuur zodanig te kunnen dragen dat dit  veilig en zo comfortabel mogelijk is, waardoor het dragen van de apparatuur steeds minder belastend is.

De belt wordt geleverd in zacht zwart leer, gevoerd met een zachte stevige stof zodat het een optimale draagcomfort geeft.

De foto’s hieronder zijn gemaakt van een van de prototypes die gemaakt was van groen leer, hierbij zijn de details goed zichtbaar.

      

Dit is de belt zoals deze gedragen wordt. De controller zit stevig bevestigt aan een brede riem en de batterijhouders zitten ook aan deze riem. Hierdoor wordt het gewicht van het geheel gedragen op de heupen en worden de schouders zoveel mogelijk ontlast.

LET OP: doordat het volle gewicht van de batterijen en de controller hierbij aan de riem hangt, mag deze nooit gedragen worden zonder schouderbanden. Deze zijn voor de veiligheid aangebracht dat, mocht de riem een keer los schieten, het gewicht aan de schouders blijft hangen en niet op de drive-line komt.

 

Om deze belt goed te gebruiken, volgt hier een uitleg van de details:

            

In het leer zit een uitsparing waar de clip van de controller inpast. De twee brede klittenbanden zijn bedoeld om de controller verder vast te zetten.

.

               

De lange kabel die van de controller naar de batterij gaat, wordt met een ruime lus aan het klittenband bevestigd. De controller wordt zo gedragen dat de drive-line, de kabel die uit de buik komt, met een lus onder de controller doorloopt.

.
               
Als het doekje vastgemaakt wordt naar boven toe, zijn alle kabels veilig opgeborgen.
.

                     

Het doekje is aan de onderkant ook met klittenband vast gemaakt. Hierdoor kan het er afgehaald worden om te wassen. Tevens kan het als voorbeeld dienen om een doekje te maken in een passende kleur 😉

Let op bij het maken van een doekje dat het materiaal niet te dik is en teveel afsluit, dan kan de controller te warm worden. Materiaal als leer is hierbij niet te adviseren.

 .

De belt die om de middel zit is gemaakt van een brede band zodat het draagcomfort groot is (een smalle band kan teveel gaan snijden in de middel). Een smalle riem met gesp zorgt voor een veilige stevige sluiting.

.

Aan de binnenkant van de belt zit een stukje klittenband waarmee indien gewenst de batterijhouder vastgemaakt kan worden.

De belt wordt geleverd met een telefoonhoesje voor een iphone. Dit hoesje kan zowel rechts als linksvoor bevestigd worden. Het advies is om na de gemaakte keuze van de plaats voor het hoesje deze hier vast te naaien zodat de kans op verlies minimaal is.

.

Tip 1: nadat de belt aangeschaft is , kunnen de schouderbanden op de juiste maat aan elkaar gestikt worden zodat er geen last meer is van losse banden en gespen die in de weg kunnen zitten. Het beste is om de banden hierbij zoveel mogelijk dubbel te houden.

Tip 2: Het leren kruis op de rug wil nog wel eens vervelend verschuiven bij het omdoen van de belt. Als de meest ideale positie bepaald wordt voor het grootste draagcomfort, kan deze op een paar puntjes vast gestikt worden (in het dunste gedeelte van het leer een paar kleine stiksels aanbrengen).

Tip 3: Met de weitasknoop om de banden Hoooked Zpagetti http://www.hoooked.nl/wat-is-zpagetti/ knopen ziet er niet alleen goed uit, het beschermt ook nog kleding en huid.

Het gebruik van deze belt is voor eigen verantwoordelijkheid en eigen risico.

Voor meer informatie over deze belt kunt u contact opnemen via het contactformulier.